Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Digital publik fyller läktarna i Århus

I Mönchengladbach fylls läktarna av pappfigurer med supportrarnas bilder. I Århus är man modernare. När AGF ska spela den första fotbollsmatchen på två månader fylls i stället läktarna med stora bildskärmar med supportrar som kopplat upp sig digitalt.

Här på Ceres Park i Århus ska läktarna fyllas med digitala åskådare när AGF gör omstart i danska ligan mot Randers. Arkivbild.Bild: Ole Lind/AP/TT
Genom videokonferenssystemet Zoom kan supportrarna både synas och höras från sina vardagsrum, på coronavänligt avstånd från varandra.
”Det blir första tävlingsmatchen på länge. Vi firar det med ett historiskt digitalt initiativ och är stolta att bli den första klubben i världen att använda det”, säger AGF:s vd Jacob Nielsen till klubbens webbplats.
”Eftersom det ser ut som att vi måste vara utan publik under en tid kanske vi kan inspirera till liknande initiativ i andra klubbar”.
Supportrarna får (gratis) virtuella biljetter till specifika sektioner på läktarna. Redan är ett par läktarsektioner fyllda till matchen den 28 maj mot Jyllandsrivalen Randers.
”Fler biljetter än normalt vid den här tidpunkten har gått åt. Det vittnar om att det inte bara är AGF-fans utan också Randers-fans och neutrala – både från Danmark och utomlands – som ser fram emot att få vara publik på fotbollsmatcher”, säger biljettansvarige Jesper Spangsbjerg.
I Tyskland, där man startat om Bundesliga utan publik, har Mönchengladbachs supportrar satt upp pappfigurer med foton på sig själva på läktarna inför helgens match mot Leverkusen.
Gå till toppen