Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Regn och åska drog in över delar av Skåne

Vårvärmen kom äntligen, men så försvann den lika snabbt. Och under lördagen byttes den på sina håll ut mot regn och åska. Vart har våren tagit vägen? Vi ställde en meteorolog till svars.

Lördagseftermiddagen kan bli blöt i Skåne, men under kvällen klarnar det upp.Bild: Johan Nilsson/TT
Många skåningar kunde under Kristi himmelsfärd njuta av solen och värmen, var det kanske sommaren som kom? Nä.
Helgen vaknade under ett molntäcke och den som hoppfullt klickade sig in i någon väderapp möttes av en lång rad grå molnsymboler över Skåne. Över Mellanskåne och Österlen blev det en del åska under lördagen. Allra mest blixtrade det en bit ut till havs i Hanöbukten.
Ska det verkligen vara så här nu?
– Ja, tyvärr är det nog så. Under helgen är det lite ostadigare väder. Ett regn har passerat under natten och framåt dagen har vi en del skurar som väntas passera. Det finns en risk för åskknallar också. Framemot kvällen klarnar det upp och då kan solen kika fram, säger Linus Karlsson, meteorolog på SMHI.
Stannar solen kvar sen?
– Nä, imorgon är det fortsatt regn som väntar, av och till under dagen och temperaturerna väntas ligga runt 12-14 grader.
Ser du värmen gömma sig någonstans i prognosen?
– Tisdagen kan bli lite varmare, upp mot 17 grader. Men tidvis också regn. Lite så ser det också ut för resten av veckan.
Inget badväder alltså?
– Det beror nog på vem du frågar, och hur badsugen man är.
För badkrukornas del ser nästa helg bättre ut. Prognosen säger då 20 garder och sol.
Gå till toppen