Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Proteststormen gav resultat – kommunen öppnar för bättre dialog om superbussen

Det startade med en namninsamling. Nu har Näsetborna formerat sig i intressegrupper för att organisera motståndet mot superbussen. Kommunen och Skånetrafiken backar – och öppnar för bättre dialog.
– Vi kommer inte att släppa det här, säger Daniel Johnsson, som är en av initiativtagarna.

”Majoriteten Näsetbor vill ha en effektivare kollektivtrafik, men tror på lösningar som inte utesluter vissa grupper och premierar andra som bor på samma ort – och betalar samma skatter. Nu kommer äldre, personer med funktionshinder och skolbarn att drabbas mycket negativt”, säger Daniel Johnsson, från Falsterbonäsets Naturvårdsförening.Bild: Privat
Löftet är kortare resor och tätare turer – konsekvensen att en rad hållplatser dras in. Sydsvenskan har i en serie artiklar berättat om det massiva motståndet mot planerna att uppdatera dagens linje 100 mellan Malmö–Näset till konceptet ”regional superbuss”. Planerad trafikstart är satt till december 2021.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen