Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Jakob Wegelius får Kulla-Gullapriset

Författaren Jakob Wegelius tilldelas årets Kulla-Gullapris. Arkivbild.Bild: Björn Wanhatalo/TT
Barnboksförfattaren och illustratören Jakob Wegelius tilldelas Kulla-Gullapriset av stiftelsen Marta Sandwall-Bergströms författarfond. Prissumman är på 89 000 kronor.
Jakob Wegelius har förutom två Augustpris för böckerna om gorillan Sally Jones även tilldelats Nordiska rådets pris för barn- och ungdomslitteratur och det tyska Deutscher Jugendliteraturpreis. Årets prisceremoni utgår och i stället har Josefine Sundström intervjuat Jakob Wegelius, samtalet släpps på Svenska barnboksinstitutets strömningstjänst Sbi play.
Författaren Marta Sandwall-Bergström (1913–2000) skapade 1998 stipendiefonden som ska främja ”i Sverige bosatta yrkesverksamma författare och forskare”. Vartannat år delas det ut ett Kulla-Gullapris till en författare och vartannat år delas stipendier ut till forskare och författare inom barn- och ungdomsboksområdet.
Gå till toppen