Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lou Mattei: ”Det är för sent att rädda världen”

Hur gick ungdomar från att ha en positiv framtidssyn till att tappa hoppet om mänsklighetens överlevnad? Generation Z har slängts in i en värld som är allt annat än en dans på rosor.
– När man är en del av ett system man föraktar är det omöjligt att vara lycklig, säger Lou Mattei som har vuxit upp efter millennieskiftet.

'”Det var mycket prestationsångest i skolan eftersom hela min vänskapskrets var högpresterande. Alla skulle få högsta betyg hela tiden vilket var både bra och dåligt. Vi utvecklade varandra men det blev också snabbt mycket press. Helt plötsligt var det bara ett resultat som var godtagbart”, säger Lou Mattei.Bild: Aleyna Kaya
Ett kompisgäng sluter sig omkring kassadiskens svarta bänk i marmor. Cappuccino, macchiato och latte. Kaffebryggaren går på högvarv när kopp efter kopp beställts.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen