Annons

Annons

Annons

Nöje

Måns Zelmerlöws Summer On-festival i Båstad ställs in

Det blir ingen musikfestival i form av Summer On i Båstad i sommar. Biljetterna var så gott som slutsålda. Men nu blickar arrangören mot nästa sommar.

Text

Det blir ingen Veronica Maggio på Summer On i Båstad i sommar. Under måndagen meddelade arrangören att sommarens festival ställs in.

Bild: Håkan Röjder

Annons

Den 3 och 4 juli var tanken att stranden i Båstad skulle fyllas av musik och publik.

Men under måndagen meddelade Fredrik Strebel, som tillsammans med Måns Zelmerlöw och Fredrik Olofson arrangerar Summer On, att festivalen inte blir av i sommar. Årets upplaga skulle ha blivit den sjätte i ordningen.

– Redan på onsdag kommer vi att gå ut med mer information om nästa års festival, säger Fredrik Strebel.

Annons

Annons

På onsdag den 27 maj avslöjas ett par av artisterna som kommer att stå på festivalscenen nästa år.

– Det handlar om två av de större artister som vi hade klara till årets festival, säger Fredrik Strebel.

Exakt vilka datum festivalen kommer att arrangeras nästa sommar meddelas även det på onsdag.

Bakom Summer On står Fredrik Strebel, Fredrik ”Fegge” Olofson och Måns Zelmerlöw. Nu är blicken riktad mot nästa års festival. Bilden är tagen i samband med en tidigare festival.

Bild: Sven-Erik Svensson

Så gott som samtliga av de totalt 16 000 biljetterna (8 000 biljetter per dag) hade sålts när arrangörerna i mars märkte av att försäljningen stannade av.

– När folk slutade köpa hade vi tio procent av biljetterna kvar. Då hade vi en prognos som visade att vi hade sålt slut någon gång runt den 1 april, säger Fredrik Strebel.

Han tycker det är väldigt tråkigt att behöva ställa in. Samtidigt ser han inte att festivalen skulle kunna genomföras med rådande restriktioner.

Miriam Bryant är en av artisterna som skulle ha medverkat vid årets Summer On.

Bild: Patrick Persson

– Det är ju jättetråkigt så klart. Vi har jobbat med det här så länge. Det är många som drabbas. Men vi hade inte velat köra med de här förutsättningarna ändå, säger Fredrik Strebel.

Annons

Den som köpt biljett kan få den återköpt av arrangören eller så går det att byta biljett så att den gäller under nästa års Summer On.

Artister som skulle ha stått på scen i samband med sommarens Summer On är bland andra Veronica Maggio, Miriam Bryant, Einar, Benjamin Ingrosso, Norlie & KKV samt R3hab.

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan