Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Padelfesten i Båstad ställs in

Det blir ingen padel i Båstad i sommar. Det tänkta mötet mellan Europa och Amerika flyttas till 2021.

Finalen i Swedish Padel Open 2019. Tävlingen skulle i år ersättas med ett möte mellan Europa och Amerika.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
I månadsskiftet juli/augusti var det tänkt att Europa skulle ställas mot Amerika i en lagtävling, likt golfens Ryder Cup. Ett helt nytt koncept i padelvärlden.
På måndagen meddelade arrangören att eventet ställs in.
– Det är jättetråkigt. Jag har jobbat med detta ett helt år egentligen för att få hit spelarna och få till konceptet som är utanför tourens ramar. Men det går inte att genomföra under rådande omständigheter med coronapandemin, säger Reza Deheshjoo, turneringsdirektör.
Redan nu är det bestämt att tävlingen spelas 28–31 juli 2021 istället.
– Jag har fört dialog med WPT (World Padel Tour) och det är högst oklart när de kommer igång med touren i Spanien igen. De har bokat upp datumen som vi önskat till nästa år så upplägget kommer bli detsamma.
– Men det här är jättetråkigt för Båstad och alla våra samarbetspartners.
Daniel Windahl, som är uppväxt i Helsingborg och precis flyttat till Båstad, skulle försvara de svenska färgerna i Europalaget.
– Det är ju tråkigt att tävlingen är inställd men samtidigt behöver ju alla länder dra sitt strå till stacken och följa myndigheternas råd.
Han har pratat med några andra spelare i laget och många är besvikna över att det inte blir något i sommar.
– Alla var ju väldigt taggade inför den här turneringen, säger han.
Daniel Windahl har spelat mycket padel i Spanien och tror att det kommer dröja tills touren kör igång där.
– Det är väldigt begränsade träningsmöjligheter och tävlingar resten av året. Spanien rustar upp för en andra våg och man får vänta och se hur det blir.
Gå till toppen