Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tågen kör åter genom Burlöv efter olycka

Tågtrafiken stod under flera timmar stilla vid Burlöv efter en trafikolycka. Vid klockan 16.30 började tågen gå igen. Bussar beställdes för att ersätta trafiken mellan Malmö och Lund. I samband med att ersättningstrafik sattes in blev det trångt på några av bussarna.

Arkivbild.Bild: Britt-Mari Olsson
SOS Alarm fick in larm om en olycka på spåret klockan 12.31 på måndagen. Inga tåg kunde efter olyckan passera Burlöv. Vid klockan 16.30 kunde tågen börja köra igen, men det kan fortfarande förekomma försenade och inställda avgångar enligt Trafikverket.
Skånetrafiken beställde in ett tiotal bussar för att ersätta den uteblivna tågtrafiken.
– Vi har ett direktiv till bussförarna när det gäller de tågersättande bussarna, och det är att se till att de blir ungefär halvfulla innan man kör iväg, säger Mattias Hennius, presschef vid Skånetrafiken.
På några av bussarna uppstod trängsel.
– Vi fick signal om att det var fullt på några bussar och då gick vi ut och påminde förarna igen, säger Mattias Hennius.
Gå till toppen