Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Brasiliansk fotbollprofil död – Marta sörjer

Brasiliens förre förbundskapten Oswaldo Alvarez – mer känd som Vadão – har dött, 63 år gammal. Det bekräftar landets fotbollsförbund.

Brasiliens före detta förbundskapten för damer Oswaldo Alvarez, mer känd under namnet Vadão, har gått bort. Han blev 63 år gammal. Arkivbild.Bild: Eugenio Savio
Vadão ledde Brasiliens damer till turneringsseger i Copa America både 2014 och 2018 och vann även guld med den sydamerikanska nationen i panamerikanska spelen 2015.
VM i Frankrike 2019 blev hans sista uppdrag som förbundskapten innan han förra sommaren ersattes av svenska fotbollslegendaren Pia Sundhage.
En av de som sörjer Vadãos bortgång är den brasilianska nationalikonen, tillika svenskbekantingen, Marta som ingick i VM-truppen förra året.
”Jag har aldrig träffat en människa som du. Du visste hur man levde livet ärligt och med värdighet och jag är stolt över att ha upplevt några fantastiska ögonblick vid din sida”, skriver Marta på Twitter.
Dödsorsaken för Vadão var levercancer.
Gå till toppen