Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Europafinal i Malmö ställs in: ”Tradigt men inte helt oväntat”

Det blir ingen e-sportsfest i Malmö Arena. Europafinalen i ett av världens största dataspel, League of Legends, ställs in. Anledningen: Coronapandemin.
– Tradigt men inte helt oväntat, säger Malmö stads e-sportssamordnare Paul Petersson-Rebelo.

Arkivbild från ett annat arrangemang av League of Legends.Bild: Riot Games
Evenemanget skulle ha hållits i slutet av augusti och sköts sedan fram till början av september. Men nu står det alltså klart att det inte blir något finalspel i Malmö arena. Beslutet togs av Riot Games, som ligger bakom spelet.
– Vi har jobbat med detta i nästan två år, vi har lagt ner mycket arbete på det, och de har också lagt ner mycket arbete på oss. De har varit här på ”sitevisits”. Vi hade många idéer på synergieffekter på evenemanget som också började falla av en och en, säger Paul Petersson-Rebelo och exemplifierar med Malmöfestivalen, The Conference och Malmö Game Week.
Det, gissningsvis, något mindre arrangemanget Dreamhack Masters drog in 14 miljoner i turistpengar när det arrangerades i höstas. Då spelades heller inte League of Legends utan Counter-Strike: Global Offensive.
– Vi hade trott och förväntat oss att det skulle ha blivit lite högre och att det här evenemanget skulle dra lite mer folk, säger Paul Petersson-Rebelo.
Gissningsvis kommer nu Europafinalen att spelas online istället.
Förhoppningen är nu att ett arrangemang istället kan hållas nästa eller nästnästa år.
– Kommer de hit senare istället kan vi kanske genomföra många av de idéerna som vi pratade med dem [Riot Games] om i samband med evenemanget, ha det i samband med Malmö Game Week och göra något som syns i hela stan, säger Paul Petersson-Rebelo.
Gå till toppen