Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

JK Rowling ger ut fristående sagobok

"Harry Potter"-författaren JK Rowling har dammat av en gammal sagobok hon skrev för tio år sedan. Arkivbild.Bild: Charles Sykes/AP/TT
Författaren JK Rowling ger ut en barnbok som inte är relaterad till ”Harry Potter”-serien, rapporterar BBC. Sagoboken ”The ickabog” skrev hon för över tio år sedan, men hittills har bara hennes egna barn läst den. Under de senaste månaderna, när hon och hennes familj har befunnit sig i karantän i Storbritannien, har hon tagit ned manuset från vinden och arbetat om det.
”Mina tonåringar var ovanligt entusiastiska, så den dammiga lådan kom ned från vinden och jag har befunnit mig i en fiktiv värld som jag aldrig trodde att jag skulle hamna i igen. Medan jag arbetade på att färdigställa boken började jag läsa kapitlen högt för familjen varje kväll”, skriver hon på Twitter.
Rowling uppger att hon kommer att publicera boken som en följetong på sin hemsida mellan 26 maj–10 juli och att den ges ut i fysisk form i november. Det enda hon har yppat om innehållet är att bokens tema är sanning och maktmissbruk.
Gå till toppen