Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rysk helikopter störtade – fyra dog

En rysk Mi-8-helikopter, samma modell som var inblandad i olyckan. Bilden är från ett annat tillfälle.Bild: Shamil Zjumatov/AP/TT
Fyra personer har omkommit i en helikopterolycka i Tjuktjien i nordöstligaste Ryssland, tvärs över Berings sund från amerikanska Alaska, enligt regionens guvernör.
Helikoptern, som tillhörde ryska militären, kraschade på en flygplats nära Anadyr som används för både militära och civila syften.
”Det fanns tre besättningsmedlemmar och en tekniker ombord. Alla fyra dog”, skriver guvernören Roman Kopin på sitt Instagramkonto.
Enligt ryska nyhetsbyråer var helikoptern inne för service och gjorde en testflygning då olyckan skedde. Troligen ligger ett tekniskt fel bakom händelsen, rapporterar Tass med hänvisning till ett uttalande från försvarsdepartementet i Moskva.
Gå till toppen