Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lokal debatt: Vi ser bara två brister i utredningen

Kontrapunkts representanter kallar arbetsmarknads- och socialförvaltningens utredning för ”förvirrande”. Sverigedemokraterna kan endast se två brister i denna utredning. Det ena är att när utredningen presenterades för arbetsmarknads- och socialnämnden hade den juridiska personen bakom Kontrapunkt, Kontrakompaniet, gått i konkurs. Om detta hade stått med i utredningen skulle säkert även övriga partier valt att avsluta samarbetet.
Den andra bristen är att förvaltningen öppnar upp för fortsatt samarbete med Kontrapunkt trots att Kontrakultur vägrat lämna ut den ”engagemangsöverenskommelse” som alla aktiva medlemmar enligt föreningens stadgar måste skriva under. Att en förening som anklagas för att ha nyttjat svartarbete tvingar sina medlemmar att skriva under en hemlig ”engagemangsöverenskommelse” är högst problematisk.
Det är ett märkligt resonemang när Kontrapunkts representanter skriver att de ser Sverigedemokraternas förslag att avsluta samarbetet med Kontrapunkt som ett kvitto på att de har gjort ett viktigt arbete. I vår senaste skuggbudget till kommunfullmäktige satsade vi sammanlagt 15 miljoner kronor som skulle gå till organisationer som gör sociala insatser. I de flesta fallen bifaller vi förslag som ger stöd till ideella föreningar som kompletterar socialtjänsten. Vi har en ständig kontakt med civilsamhället för att försöka lyfta fram fler ideella föreningar som är verksamma inom socialt arbete. Vi ser sociala innovationer inom civilsamhället som en tillgång och verkar för att socialtjänsten ska ta till sig mer av den kunskap omkring socialt arbete som finns inom civilsamhället.
För oss är det en självklarhet att ekonomiskt stöd till föreningar ska villkoras med att civilsamhället följer de regler som är upprättade. Det är uppenbart att Kontrapunkt inte har gjort detta.
Magnus Olsson (SD) Oppositionsråd i Malmö
Nima Gholam Ali Pour (SD) Ledamot i kommunfullmäktige i Malmö
Gå till toppen