Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Allt yngre barns nakenbilder på nätet

Bilder och filmer på nätet med yngre barn som utför sexuella handlingar blir allt vanligare, enligt barnrättsorganisationen Ecpat. I vissa fall är barnen så unga som sju år.
– Det finns en naturlig förklaring och det är att barn tidigare har tillgång till nätet, säger Anna Karin Hildingson Boqvist, generalsekreterare för Ecpat Sverige.

Barn berättar för Ecpat att de, så fort de börjat använda sociala medier eller spel med chattfunktioner, blivit kontaktade av vuxna som vill att de skickar nakenbilder. Arkivbild.Bild: Anders Wiklund/TT
Sedan flera år tillbaka får organisationen via anmälningssidan Ecpat Hotline in tips om bilder och filmer på nätet som barn och unga tagit på sig själva. I en rapport konstaterar man att det rör sig om fler bilder och filmer från yngre barn där de utför avancerade sexuella handlingar på sig själva.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen