Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Grusklassikern: Målet är att ha publik

Stora idrottsevenemang och matcher kommer att avgöras inför tomma läktare en längre tid framöver. Arrangörerna av Franska mästerskapen i tennis hoppas dock att höstens grusklassiker ska kunna spelas inför publik.

Grusklassiker med publik på läktarna? Ja, det hoppas arrangörerna av Franska mästerskapen. Här från fjolårets herrsingelfinal mellan Rafael Nadal och Dominic Thiem. Arkivbild.Bild: Christophe Ena/AP/TT
– Vi kommer att spela Roland Garros-tennisen med en optimal publikkapacitet där åskådarna tillåts respektera social distansering, säger Jean-Francois Vilotte, generalsekreterare på franska tennisförbundet.
En arbetsgrupp bestående av bland annat folk från franska hälsovårdsmyndigheten, idrottsministeriet och arrangören jobbar med frågan.
– Vårt mål är att vi ska ha publik, men vi kommer att ha kapacitet att arrangera turneringen hur det än blir, tomma läktare inkluderat, säger Vilotte.
Franska mästerskapen, säsongens andra grand slam-turnering, skulle ha pågått nu, men sköts fram till den 20 september på grund av coronapandemin. Wimbledon har redan ställts in helt medan arrangören av US Open, som ska starta den 24 augusti, väntas komma med ett besked i mitten av juni. Årets första grand slamturnering, Australian Open, avgjordes i månadsskiftet januari-februari.
Gå till toppen