Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Blandat på Asienbörserna

Hongkongbörsen sjunker. Arkivbild.Bild: Ng Han Guan/AP/TT
Utvecklingen var splittrad på de ledande Asienbörserna under torsdagen handel. Tokyobörsen steg på ökad optimism om att världsekonomin håller på att öppna så smått efter coronakrisen.
Men i Hongkong präglas handeln av oroligheter kring det spända läget gentemot Kina och i förlängningen mellan Kina och USA.
Tokyobörsens Nikkei 225-index låg några minuter före stängning på plus två procent. Men i övrigt pekade pilarna mest ned. I Taiwan stängde ledande index på minus 0,8 procent. I Sydkorea hade Kospi-index backat 0,3 procent.
I Hongkong var oron desto större efter USA:s besked att landet inte längre betraktar Hongkong som självstyrande och därmed riskerar att förlora sina särskilda handelsrättigheter. Hang Seng-index låg strax före klockan åtta svensk tid på minus 1,2 procent medan Shanghaibörsen kretsade runt nollstrecket.
Gå till toppen