Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Högprofilerad moderat vann ordförandestriden i Sysav – hotas av uteslutning

Anders Berngarn (M) har valts till ny ordförande för Sysav och tar därmed partikollegan Göran Holms plats. Berngarn röstades fram av de starka ägarkommunerna Malmö och Lund vilket har skapat så stor ilska inom Moderaterna att den gamle kommuntoppen från Lomma nu riskerar uteslutning ur det egna partiet.

Anders Berngarn (M) har valts till Sysavs nya ordförande.Bild: Peter Sjöberg
Under torsdagen beslutades det under en sluten omröstning på Sysavs årsstämma att ordföranden Göran Holm (M), tidigare kommunalråd i Vellinge, byts ut mot Anders Berngarn (M), tidigare kommunalråd i Lomma. Redan innan valet var det irriterat i de båda lägren. De största ägarkommunerna, Malmö och Lund, ville ha Berngarn som ny ordförande, medan valberedningen, som kan anses representera en rad moderata småkommuner, ville att Göran Holm skulle sitta kvar på ordförandeposten.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen