Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

MFF om tuffa läget: ”Ligger 20 miljoner sämre – kan accelerera”

Malmö FF påverkas som alla andra klubbar av coronakrisen och den inställda fotbollen. MFF:s vd Niclas Carlnén preciserar vad det innebär för ekonomin.
– I dag ligger vi 20 miljoner kronor sämre än vad vi brukar göra vid denna tidpunkt. Och detta kan accelerera om det håller i sig.

Niclas Carlnén har i en intervju på mff.se gett sin version av läget i klubben i coronatider.Bild: LUDVIG THUNMAN
Det handlar i första hand om intäkter i form av matchbiljetter och försäljning runt matcherna där MFF tappat mycket under våren när det inte spelats någon fotboll. Carlnén menar att det egentliga läget kan vara lite värre än 20 miljoner sämre än normalt läge just nu. Så var det i en rapport till RF från MFF som ytterst handlar om de 500 miljoner som idrotten fått för att kompensera bortfall under coronakrisen från regeringen.
– Man kan räkna på olika sätt. Tar vi bort intäkterna för årskort, lösbiljetter, partners och spelarförsäljning och Europaspel, så handlar det om avsevärt mycket mer pengar. Riktigt mycket. Men om vi får igång matcherna nu, finns en spelarmarknad igen där vi kanske kan sälja någon spelare. Det blir förhoppningsvis ett Europaspel. Då hamnar vi i ett annat läge.
Niclas Carlnén påpekar att även om MFF:s ekonomiska läge är stabilt jämfört med alla andra klubbar, så är inte eget kapital och likviditet samma sak. Men MFF hade en stor kassa vid årsskiftet.
– Den är ganska hyfsad, även om jag inte kommer att säga någon exakt summa - det gör vi aldrig under säsong. Men den är hyfsad uteslutande tack vare att vi hade matcherna mot Wolfsburg.
MFF har också sparat pengar under den här våren. Spelarna har gått ner i lön, andra anställda har varit korttidspermitterade.
– Vi försöker hitta kostnadsbesparingar. De här delarna betyder jättemycket och visar på solidaritet rakt igenom. I princip har alla minskat sin lön. Vad gäller spelarna har vi jobbat med semester och inte permittering, eftersom det kommer att bli ett tajt schema om vi kommer igång och svårt att ge ledigheter, säger Niclas Carlnén.
Gå till toppen