Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Något fler covidsjuka äldre i Lund – men färre inom äldreomsorgen

Förra veckan konstaterades sammanlagt 28 fall av smittade över 70 år i Lund – denna vecka är de 37. Men andelen är fortfarande mycket liten jämfört med andra svenska kommuner.

Antalet äldre som är sjuka i covid-19 ökar i Lund. Men nivån är fortfarande mycket låg i en nationell jämförelse.Bild: Stefan Hörberg Emil Langvad
I början av veckan rapporterar alla kommuner in hur många covidsjuka äldre som finns i kommunen.
Förra veckan (19 maj) fanns totalt 28 registrerade covid 19-sjuka 70-plussare i Lunds kommun, enligt Socialstyrelens register. Av dem fanns fyra på särskilda boenden (äldreboenden) och tio bland dem som har hemtjänst.
När statistiken uppdaterades den 26 maj hade det totala antalet stigit till 37. För särskilda boenden respektive hemtjänst finns dock ännu mer aktuella siffror: 28 maj fanns åtta smittade på särskilda boenden och bara tre bland personer med hemtjänst.
Andelen konstaterat smittade äldre i Lund är fortfarande mycket liten i en nationell jämförelse. Med 37 fall placerar sig Lund, som är landets tolfte största kommun sett till invånarantalet, på plats 73 i landet när det gäller konstaterade fall.
Notera att det verkliga antalet smittade sannolikt är betydligt högre än de som fått diagnosen och rapporterats till Socialstyrelsen.
Gå till toppen