Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Tre vinster för Malmö på nordisk spelgala

Malmös spelbransch fick jubla igen. Simogo tog emot två priser och Deadtoast Entertainment ett när den nordiska spelgalan Nordic Game Awards delade ut sina priser på torsdagskvällen.

Victor Ågren driver själv spelstudion Deadtoast Entertainment som skapat spelet "My friend Pedro".Bild: DeadToast Entertainment
Årets stora Nordic Game-konferens förvandlades till en helt digital sådan på grund av coronaviruset. Även prisgalan Nordic Game Awards fick hållas digitalt med alla nominerade med på länk.
I åtta av galans nio kategorier i år fanns det nominerade från Malmös spelbransch och allra flest nomineringar hade internationellt hyllade Simogo med fem. Och två av dem resulterade i vinster.
Simon Flesser och Magnus Gardebäck utgör spelstudion Simogo som vann två priser på Nordic Game Awards.Bild: Hussein El-alawi
Simogo vann dels priset för bästa nordiska mobilspel och dels för bästa formgivning för ”Sayonara Wild Hearts”.
I kategorin debutspel vann Victor Ågrens enmansstudio Deadtoast Entertainment i Malmö för spelet ”My friend Pedro”.
Galans andra vinnare blev:
Bästa nordiska spel: ”Control” av finska Remedy Entertainment
Bästa speldesign: ”Baba is you” av finska Hempuli Oy
Bästa teknik: ”Control” av finska Remedy Entertainment
Bästa ljud: ”Mutazione” av danska Die Gute Fabrik
Bästa familjespel: ”What the golf” av danska Triband
Bästa vr/xr: ”Ghost giant” av svenska Zoink Games
Gå till toppen