Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Guvernör ber om ursäkt för journalistgripande

CNN-journalisterna greps av kravallutrustad polis i Minneapolis. Bilden är inte från själva gripandet.Bild: John Minchillo/AP/TT
Det amerikanska mediebolaget CNN:s korrespondent Omar Jimenez greps i direktsändning när han bevakade protesterna i Minneapolis i USA. Delstaten Minnesotas guvernör Tim Walz har ringt till CNN:s chef och bett om ursäkt.
Vid en presskonferens i Saint Paul i Minnesota säger han att sådant inte får ske igen, och understryker sedan att händelsen underminerar det öppna samhället och rättsstaten.
Det hårda utspelet mot polisernas agerande kom sedan reportern och hans arbetslag gripits.
Poliserna gav ingen förklaring till varför de omringade och satte på reportern handfängsel, kort efter det att Jimenez och hans team hade rapporterat om ett gripande av en demonstrant. Tv-bilderna visar hur Jimenez tydligt identifierar sig själv som journalist och pratar lugnt med de kravallutrustade poliserna. Han förs sedan i väg.
Jimenez och hans kollegor, som också greps, släpptes efter över en timme. De var på platsen för att rapportera om protesterna mot ordningsmaktens övervåld mot svarta i USA.
Gå till toppen