Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Annika Gustafsson: Det drar ihop sig för de franska agenterna

”Att 'Falsk identitet' rakt igenom håller en så hög klass beror inte bara det välskrivna manuset, bland annat baserat på gedigen research med välvillig hjälp från franska underrättelsetjänsten, utan i stor utsträckning på utmärkt skådespeleri”, skriver Annika Gustafsson inför säsongsfinalen på SVT.

Motorn i spionserien ”Falsk identitet” är Mathieu Kassovitz som Malotru (”drummel”), ett agentnamn taget från ett av kapten Haddocks franska kraftuttryck i ”Tintin”.Bild: SVT
Det här är en kulturartikel. Analys och värderingar är skribentens egna.
Inte oväntat stegras koncentrationen då femte säsongen av den franska högklassiga spionserien ”Falsk identitet” närmar sig slutet. Huvudpersonen Malotru dog som bekant inte i lågorna i Ukraina i finalen av fyran utan kom till liv och arbetar för ryssarna i Moskva. Ska han äntligen genom dubbelspel och sin erkända skicklighet kunna återvända hem? Frågan ställs ännu en gång på sin spets.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen