Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Federer bäst betalda idrottaren

Den 20-faldiga grand slam-vinnaren Roger Federer toppar årets lista över världen bäst betalda idrottare som tas fram av tidningen Forbes varje år. Det är första gången listan toppas av en tennisspelare.

Roger Federer har tjänat över 1 miljard kronor de senaste tolv månaderna. Arkivbild.Bild: Halden Krog/AP/TT
Enligt Forbes har Federer under de senaste tolv månaderna dragit in 106,3 miljoner dollar, motsvarande drygt 1 miljard kronor, före skatt. Av dessa är 6,3 miljoner dollar prispengar och resten inkomster från olika samarbeten och pengar han får för att delta vid olika evenemang.
Fotbollsstjärnorna Cristiano Ronaldo (med en inkomst på 105 miljoner dollar) och Lionel Messi (104 miljoner dollar) skuggar Federer som tvåa och trea på listan.
För första gången sedan 2016 noterades en nedgång i de totala inkomsterna för de 100 bäst betalda idrottarna. På grund av coronapandemin, som bland annat stoppat mängder av tävlingar och lett till att fotbollsstjärnor gått ned i lön, sjönk de totala inkomsterna med nio procent jämfört med förra året.
Två kvinnor tog sig in på topp-100 – båda tennisspelare. Naomi Osaka, Japan, ligger på plats 29 med en inkomst på 37,4 miljoner dollar, fyra platser före Serena Williams med 36 miljoner dollar.
Gå till toppen