Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Kammarrätten: Malmö har ansvar för hemlös familj – inte Staffanstorp

Malmö har fortsatt ansvar för den hemlösa familjen – trots att de först anvisades till Staffanstorp. Det slår kammarrätten nu fast och river upp den tidigare domen.
Styret i Malmö vill nu trycka på för en lagändring. Men för familjen Mirzai-Nazari, som länge bollats mellan olika kommuner, kommer beskedet som en lättnad.
– Nu vet vi i alla fall vilken kommun vi kommer att tillhöra, säger äldsta dottern.

Sedan Staffanstorp överklagade domen i förvaltningsrätten har Malmö försett familjen med tak över huvudet. Sedan ett par månader tillbaka bor de i två mindre rum på ett vandrarhem i Kävlinge.Bild: Astrid Adelgren
Fallet gäller fyrabarnsfamiljen Mirzai-Nazari. Enligt bosättningslagen blev de anvisade till Staffanstorps kommun. Ändå var det aldrig där de blev placerade – utan i en sommarstuga i Höllviken. Och därefter i Malmö. När etableringstiden på två år hade gått, sade Staffanstorp kommun upp deras bostadskontrakt.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen