Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Olycka med båtar utanför Skanör – en allvarligt skadad

Två båtar krockade under fredagen vid Skanör. Två personer har förts till sjukhus – varav en allvarligt skadad.

Bild: Patrick Persson
Larmet om olyckan kom klockan 17.05. Kollisionen skedde utanför hamnen mellan två båtar. Det fanns totalt tio personer ombord.
– Två personer är förda till sjukhus, säger Ola Nilsson, teamledare vid SOS Alarm.
Räddningstjänsten, sjöräddningen och ambulanser larmades till platsen. Ingen person saknades efter olyckan.
Vilken hastighet olyckan skett i är okänt.
– Som jag förstod det var en allvarligt skadad. Sedan vet jag inte vilket skick de andra var i, säger Joanna Paraïso, biträdande räddningsledare vid sjö- och flygräddningscentralen.
– Båda båtarna och folket har kommit in till kaj i Skanör. Vårt uppdrag är slut. Men räddningstjänst och ambulans finns mig veterligen på plats fortfarande, säger Joanna Paraïso vid klockan 17.45.
Olyckan kommer att utredas av polisen, som ska skriva en anmälan om vållande till kroppsskada.
Vem misstänks för det brottet?
– Gissningsvis är det en av båtförarna, det kan vara båda också. Det är två som är skadade, jag vet inte om de har suttit i samma båt, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisens ledningscentral.
Bild: Foto:Patrick Persson/www.pppress
En av de två som fördes till sjukhus var allvarligt skadad, enligt Region Skåne. Enligt polisens uppgifter är de skadade två pojkar i övre tonåren. Enligt TT var övriga personer lindrigt skadade, men chockade.
Olyckan kommer förmodligen inte att utredas av Kustbevakningen.
– Det har så vitt jag förstått inte uppstått någon miljöpåverkan till följd av olyckan, och det är väl då vi hade gått in och gjort det, säger Christine Lindén, ledningscentralsoperatör vid Kustbevakningen.
Hur olyckan gick till är ännu okänt. Från bilder på platsen syns hur en ribbåt fått mest skador. Den andra båten som var inblandad i olyckan var även den en motorbåt av öppen typ.
Gå till toppen