Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Många döda i ny attack i Afghanistan

Afghanska säkerhetsstyrkor efter en explosion i huvudstaden Kabul tidigare i maj. Arkivbild.Bild: Rahmat Gul/AP/TT
14 personer tillhörande de afghanska säkerhetsstyrkorna har dödats i en ny attack i landet, uppger myndigheterna. Talibanerna säger sig ligga bakom dådet som ägde rum tidigt på fredagsmorgonen.
Det tillfälliga eldupphöret i det krigssargade landet blev kortvarigt. Under torsdagen skedde en attack i Parvan-provinsen, norr om huvudstaden Kabul. Talibanerna sägs även ligga bakom det dådet, men har inte kommenterat den händelsen då sju personer ur de afghanska säkerhetsstyrkorna dödades.
Än finns dock förhoppningar om att regeringen och talibanerna närmar sig fredsförhandlingar. Det tillfälliga eldupphör som utlystes i samband med id al-fitr, som markerar avslutningen på fastemånaden ramadan är det andra i sitt slag under landets 19 år långa krig, och det första som talibanerna tagit initiativ till.
Efter det oväntade beskedet om eldupphör beslutade regeringen tidigare i veckan att släppa nära 1 000 fängslade talibaner.
Gå till toppen