Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Något mindre franskt BNP-fall än beräknat

Den franska ekonomin stängdes till stora delar ned i mars, för att bromsa spridningen av covid-19. Arkivbild.Bild: Mehdi Chebil/TT
Den franska ekonomin krympte mindre än väntat under första kvartalet, enligt statistikbyrån INSEE. BNP-fallet blev 5,3 procent jämfört med kvartalet före, vilket kan jämföras med en preliminär beräkning på 5,8 procent.
Nedgången är trots revideringen uppåt den värsta för fransk ekonomi sedan 1968, då landet skakades av omfattande studentprotester, generalstrejk och kravaller.
Samtidigt redovisar INSEE katastrofsiffror för fransk detaljhandel i april, med ett ras på 33,7 procent till följd av den omfattande nedstängningen av landet för att begränsa spridningen av covid-19.
Den franska regeringen fattade den 17 mars beslut om att stänga ned det mesta av landets företag och införa utegångsförbud.
Gå till toppen