Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nationalmuseum öppnar – med Nobelklänningar

Pär Engsheden och Sara Danius Nobelklänningar och Lisa Larsons figuriner visas när Nationalmuseum öppnar igen. Pressbild.Bild: Nationalmuseum
Nationalmuseum öppnar för besökare igen under kontrollerade former från den 16 juni. Lokalerna har setts över för att det ska gå att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, skriver museet i ett pressmeddelande.
Utställningen ”Pär Engsheden och Sara Danius Nobelklänningar” som har stått klar och väntat på att museet ska öppna igen går att se för första gången från den 16 juni. Det nyrenoverade Gustavsbergs Porslinsmuseum öppnar också den 16 juni och utställningen ”Lisa Larson” om landets kanske mest folkkära keramiker öppnar den 23 juni.
Utställningen ”Zorn – en svensk superstjärna” skjuts däremot fram till den 18 februari och ”Snowcrash” till den 18 mars nästa år. Utställningen ”Migranter på Gripsholms slott” skjuts fram till nästa sommar.
Gå till toppen