Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

PRO kräver svar om Burlövs tystnad kring coronafall

PRO Åkarp reagerar starkt efter Sydsvenskans artiklar om hur kommunen valde att knappt informera alls om covid-19 i äldreomsorgen. I ett brev kräver organisationen att få veta vem som ligger bakom beslutet, och varför.

Totalt har 21 personer konstaterats sjuka i covid-19 på kommunens äldreboenden, varav 11 på Harakärrsgården.Bild: Peter Frennesson
I flera artiklar har Sydsvenskan berättat om Burlövs kommuns tidigare beslut att inte berätta – eller att endast informera knapphändigt – om förekomsten av covid-19 inom äldreomsorgen. Inte heller anhöriga fick information om när smittan kommit in i verksamheten – förrän deras närstående blivit smittade. Först ville kommunen inte heller gå ut med uppgifter till allmänheten om hur många fall som fanns på respektive boende.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen