Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Så tacklar familjeföretaget coronakrisen – oro för framtiden

Coronakrisen har visat vilket ekosystem näringslivet är och den ena artens överlevnad är beroende av den andra. Faller en faller fler. Vi har följt ett företag i måleribranschen. En bransch som tvingats bli mer flexibel – men där man fortfarande bävar för den stora smällen.

Stefan Andersson är en av flera målare på Schööns Måleri i Malmö. Det nya coronaviruset och den förändrade situationen kräver stor flexibilitet. En del jobb som normalt kan görs inomhus får skjutas på framtiden och målarna får anpassa sig efter vilka jobb som går att göra med hänsyn till smittskyddsrekommendationerna.Bild: Patrik Renmark
I främsta ledet stod restauranger och hotell, följt av resetjänster, handel och transport, men ju mer långdragen pandemin blir desto fler branscher påverkas. De flesta företag har utmaningar, mer eller mindre akuta beroende på var i näringskedjan man befinner sig.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen