Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Pandemin stänger daglig verksamhet i Burlöv: ”Kan få allvarliga konsekvenser”

När pandemin slog till stängdes den dagliga verksamheten i Burlövs kommun. I två månader har aktiviteterna för funktionsnedsatta legat på is – med risk för att deltagarna går helt sysslolösa. Kommunen hänvisar till smittorisken.
– Det finns flera deltagare som har grava flerfunktionshinder som gör att de tillhör en riskgrupp, säger enhetschefen Ann-Caroline Håkansson.

Anställda i kommunen är oroliga över den inställda dagliga verksamheten: "Vi tycker att det är helt sorgligt att allt är stängt."Bild: Lars Brundin
I Burlövs kommun finns daglig verksamhet för kommuninvånare som erhåller bistånd enligt lagen om stöd och service för vissa funktionshindrade (LSS). Sedan den 1 april har alla aktiviteter inom den dagliga verksamheten ställts in på obestämd tid. Samtidigt har kommunledningen valt att förflytta personalen till tjänster inom äldreomsorgen, en företeelse som Sydsvenskan tidigare rapporterat om i fallet med skolsköterskorna i Burlövs kommun.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen