Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmös nya designfestival skjuts upp ytterligare

Malmös nya stora designevenemang, Southern Sweden Design Days, kommer inte att bli av i år. Efter coronavirusets utbrott flyttades evenemanget till i höst, men nu står det redan klart att det istället blir premiär i maj 2021.

Lokstallarna på Kirseberg ska bli huvudarenan för Southern Sweden Design Days.Bild: Viktor Holm
Den nya skånska designfestivalen Southern Sweden Design Days är tänkt att locka designintresserade från hela världen till Malmö. Förebilden är holländska Dutch Design Week i Eindhoven.
Men de ursprungliga premiärdatumen 7–10 maj fick stryka på foten när corona-pandemin drabbade Skåne och världen. Istället flyttades festivalen till den 10–13 september. Projektledaren Terese Alstin berättade då att de gärna ville ha sitt första evenemang under 2020, men nu har de tvingats tänka om.
”Alla ska kunna ta del av Southern Sweden Design Days utan att behöva riskera sin hälsa och deltagare ska ha möjlighet att förverkliga det innehåll som de har siktat mot”, skriver arrangören Form/Design Center i ett pressmeddelande och avslöjar att festivalen nu är flyttad till maj 2021.
Gå till toppen