Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Snart kan man forska i kriminologi på Malmö universitet

I höst räknar Malmö universitet med att kunna erbjuda kriminologi på forskarutbildningsnivå. Därmed blir Malmö universitet det andra lärosätet i Sverige med en forskarutbildning i ämnet.

– Stockholms universitet har länge varit det enda lärosätet i Sverige att erbjuda kriminologi på forskarutbildningsnivå. Att vi nu inrättar detsamma innebär att Malmö universitet kommer att kunna erbjuda en sammanhållen akademisk miljö, från grundutbildning till forskarutbildning, säger Anna-Karin Ivert, prefekt vid Institutionen för kriminologi på Malmö universitet i ett pressmeddelande.
Malmö universitet har haft en grundutbildning i kriminologi sedan 2007. Kandidatutbildningen och masterprogrammet inrättades 2010 och hösten 2020 beräknas förskarutbildningen kunna påbörjas.
– Det är jätteroligt för våra doktorander att de nu har en tydligare ämnesidentitet. Det innebär också att vi i större utsträckning kan attrahera doktorander och medarbetare från andra universitet, både nationellt och internationellt, säger Anna-Karin Ivert.
Fakta

Forskarutbildning i kriminologi

Kriminologi blir det 17:e forskarutbildningsämnet på Malmö universitet.

Forskarutbildningen omfattar fyra års heltidsstudier och avslutas med en doktorsexamen.

För att bli antagen krävs det att du har grundläggande behörighet för forskarutbildning. Det kan också krävas en särskild behörighet som gäller för respektive forskarutbildningsämne.

Gå till toppen