Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Studentdag på coronavis

Inget utspring på skolgården i ett hav av människor. Med corona att ta hänsyn till blir studentfirandet lite annorlunda.
Sydsvenskan följde klasskamraterna på naturprogrammet på Malmö Latin under studentdagen, med gemensam champagnefrukost, kramar och en magisk vandring genom stan i stället för flakåkning.

Alexander Nyberg och Eskil Parker kramas sin sista dag som klasskompisar. Men innan de går ut ska de ha champagnefrukost.Bild: Johan Bävman
De har i alla fall tur med vädret. I trädgården hemma hos Ingrid Wirén skiner solen från en klarblå himmel över klasskamraterna på naturprogrammet med musikinriktning på Malmö Latinskola. Temperaturen passerade tjugogradersstrecket innan morgontimmarna var över. Tjejernas klänningar, mest i vit spets och mest med kjollängder som slutar långt över knäna, känns perfekta för dagen.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen