Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

”Kristina från Duvemåla” blir konsert på Malmö live

För två år sedan intog en konsertversion av musikalen ”Jesus Christ Superstar” Johanneskyrkan och Malmö live. Nu får Malmöborna möta en ny musikal i konsertform: ”Kristina från Duvemåla”.

Daniel Eriksson, Frida Bergh och Nils Weibull gör rollerna som Karl Oskar, Kristina och Robert i konsertversionen av ”Kristina från Duvemåla”.Bild: Tony James Andersson Erik Lundback Simon Rubin
2018 var det premiär för konsertversionen av ”Jesus Christ Superstar” i Johanneskyrkan vid Triangeln. De första fyra konserterna var ett samarbete mellan Svenska kyrkan och produktionsbolaget Eldeen Johansson. Året därpå gjorde produktionsbolaget ytterligare två föreställningar på Malmö live och spelade senare även på Uppsala konserthus.
Nu har turen kommit till nästa musikalklassiker. Våren 2021 sätter Eldeen Johansson upp en konsertversion av Björn och Bennys ”Kristina från Duvemåla” på Malmö live. Det blir två konserter den 24 och 25 april.
En konsertversion av ”Kristina från Duvemåla” spelades på Malmö live senast 2015, då med bland andra Sanna Nielsen, Marianne Mörck och Åsa Fång i rollerna. Nu axlas rollen som Kristina av musikalartisten Frida Bergh.
– Frida alternerade rollen som Kristina med Helen Sjöholm på Cirkus i Stockholm. Hon har levt med rollen i hur många år som helst, säger Andreas Eldeen.
Rollen som Karl Oskar görs av Daniel Eriksson, som spelade titelrollen i konsertversionen av ”Jesus Christ Superstar” och nyligen syntes som Monseiur D´Arque i Malmö operas ”Skönheten och odjuret”. Nils Weibull axlar rollen som Karl Oskars bror Robert.
– Vi har lite samma koncept som med ”Jesus Christ Superstar”, att använda kompetens som finns i Skåne. Den här gången gör vi det dessutom tillsammans med Malmö akademiska kör och orkester, säger Andreas Eldeen.
Gå till toppen