Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

VM-rallyt i Finland ställs in

Gruset kommer inte att spruta på skogvägarna runt Jyväskylä i sommar. VM-rallyt i Finland ställs in. Arkivbild.Bild: Roni Rekomaa/AP/TT
VM-rallyt i Finland 6-9 augusti ställs in på grund av osäkerheten kring coronapandemin. Det är den tredje deltävlingen som inte kan köras som planerat. Portugal och Kenya har sedan tidigare fått stryka sig från VM-kalendern medan Argentina och Italien flyttat fram sina tävlingar.
”Trots att situationen i Finland och internationellt har blivit bättre, finns det fortfarande för många frågor kring hälsa och säkerhet för att organisera tävlingen med bara två månader kvar.” säger arrangören i ett pressmeddelande.
Bristen på information om olika nationers reserestriktioner den kommande tiden anges även som skäl för att ställa in. Att senarelägga tävlingen diskuterades, men på grund av för många osäkerhetsfaktorer väljer Finland att återkomma i nästa års VM-serie.
Hittills har blott tre deltävlingar avgjorts, i Monte Carlo, Sverige och Mexiko. Nästa planerade VM-rally är i Nya Zeeland 3-6 september.
Gå till toppen