Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Hongkong tänder ljus till minne av massaker

Tusentals invånare i Hongkong tände ljus under torsdagen till minne för massakern på Himmelska fridens torg, som ägde rum för 31 år sedan i den kinesiska huvudstaden, på vissa håll ska polisen ha frihetsberövat folk samt sprejat deltagare med pepparsprej. Manifestationen äger rum samtidigt som Hongkongborna fruktar för att Fastlandskina ska öka sitt inflytande över dem.

Den framträdande demokratiaktivisten Joshua Wong (mitten) är en av de som samlats för ljusmanifestationen för massakern på Himmelska fridens torg.Bild: Kin Cheung/AP/TT
Ljusmanifestationen äger rum trots att myndigheterna i Hongkong för första gången i år har förbjudit manifestationer som högtidlighåller massakern. Det motiveras med smittskyddsskäl, något som demokratikämpar avfärdar som svepskäl.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen