Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Toivonen bekräftar flytt: ”Rätt tillfälle att återvända”

Ola Toivonen och hans australiska klubb Melbourne Victory bekräftar nu att tiden i Australien är över. Toivonen gör det själv i bland annat en video på klubbens hemsida.
– Givet allt som händer i världen just nu och med ligan här, känner vi att det är rätt tillfälle att återvända till Europa, säger Ola Toivonen.

Ola Toivonen under VM 2018 i Ryssland.Bild: LUDVIG THUNMAN
Den 33-årige anfallaren har spelat två säsonger med Melbourne Victory och gjort 25 mål på 40 matcher. Han har varit lagets kapten.
Ligan gjorde i våras ett uppehåll på grund av coronapandemin. Toivonens kontrakt gick ut 31 maj och alla spelare med utgående kontrakt har erbjudits en förlängning för att kunna slutföra serien. Toivonen har alltså tackat nej.
– Melbourne är en fantastisk klubb och Victory är en mycket proffsig och välskött klubb. Även om vi inte nådde de framgångar vi hoppades de här två åren, har det varit ett privilegium att vara kapten för det här laget, säger Ola Toivonen.
– Vi förstår hans beslut att återvända till Europa nu och tackar honom för hans professionalism och önskar honom all lycka, säger klubbens operative manager Paul Trimboli till klubbens hemsida.
Australiska medier konstaterar också att Ola Toivonen kopplas ihop med Malmö FF, men några bekräftelser finns inte.
Toivonen väntas inom kort skriva på för Malmö FF där han spelade mellan 2007 och 2009. Enligt Expressen är han överens med MFF om ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 2022
Gå till toppen