Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

De såg till att det blev pizzafest på äldreboendet

Linda Andersson ville muntra upp de äldre på Villa Roos i Staffanstorp, som inte träffat sina anhöriga sedan i mars. Pizzabagaren Faruk Ulusoy hakade på, och under fredagen bakades tolv familjepizzor som även Baraborna skramlat ihop till.

Faruk Ulusoy har drivit Bara pub och pizzeria i 15 år. Linda Andersson jobbar på äldreboendet Villa Roos i Staffanstorp.Bild: Elinor Strand
Linda Andersson arbetar på äldreboendet Villa Roos i Staffanstorp, men är bosatt i Bara där Faruk Ulusoy driver pizzerian på torget.
De senaste månaderna har varit svåra för de äldre, som på grund av coronapandemin inte får ta emot besökare. De saknar sina nära och kära, säger Linda Andersson, som bestämde sig för att försöka muntra upp dem lite.
– I och med att det är som det är, så träffar de knappt anhöriga. De behöver en guldkant på tillvaron.
Så tidigare i veckan fick hon en idé: Varför inte bjuda de äldre på boendet på pizza, något hon och de äldre pratat om flera gånger tidigare.
– Så jag vet att de gillar pizza, säger hon.
Sagt och gjort: I en lokal grupp på Facebook delade hon sin idé och bad folk skänka en slant till pizzafesten för äldreboendets 26 boende. Enligt Linda Andersson kom det in 690 kronor på ett par dagar.
– Det var väldigt snabb respons.
Hon hade ändå tänkt gå till Bara pub och pizzeria och handla pizzorna, för att passa på att stötta det lokala näringslivet.
Men Faruk Ulusoy hann få nys om initiativet och meddelade att han också ville vara med och bidra. Mellanskillnaden bestämde pizzabagaren att han ville bjuda på. Så under fredagen kom beställningen på tolv familjepizzor, av blandad sort från hans meny.
– Klart man vill hjälpa till och göra de äldre glada, säger han.
Gå till toppen