Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Taqueria flyttar in i Casual Street Foods gamla lokal

Autentiska mexikanska tacos istället för burgare. Nu står det klart att taquerian Maya Cantina flyttar in i Casual Street Foods tidigare lokal på Spångatan i Malmö.

Celina Fagerström och Gonzalo Granados.Bild: Jonas Gillberg
I början av året kunde Dygnet Runt berätta om det mexikansk-svenska paret Gonzalo Granados och Celina Fagerström som öppnat tacobutiken Maya Boutique på Hjulhamnsgatan i Malmö där de säljer tortillas och mexikanska tacotillbehör. Men drömmen har varit att öppna en autentisk mexikansk taqueria och paret har sedan dess letat efter den perfekta lokalen.
Läs också Ny tacobutik siktar på att öppna autentisk taqueria i Malmö
På fredagen skrevs kontraktet på och nu är det klart att Maya Cantina öppnar i Casual Street Foods tidigare lokal på Spångatan. Hamburgerbaren flyttade i vintras till en större lokal runt hörnet och har sedan dess letat efter någon som vill ta över den mindre lokalen.
Läs också Malmös bästa burgare 2019: Casual Street Food
– Det känns superspännande och lite läskigt. Det är ett bra geografiskt läge för oss för det ligger mittemellan allt, säger Gonzalo Granados som tidigare arbetat på Michelinrestaurangen Sture.
Maya Cantina ska ha öppet från lunch till 22-tiden och lite längre på helgerna.
– Till luncherna kommer vi att ha fokus på ett fåtal tacos, medan på kvällarna blir det en större meny. Klassisk mexikansk streetfood i form av tacos, tostadas, quesadillas och goda desserter. Vi ska ha mycket mexikanska drycker med tequila, rom, öl, men också nya viner eftersom vi är väldigt vinintresserade, säger Gonzalo Granados.
Den 1 augusti tar de över lokalen på Spångatan och målet är att kunna öppna en månad senare. Produkterna som säljs i butiken idag kommer att finnas till salu i restaurangen i fortsättningen.
Fast planerna är större än så. På önskelistan står möjligheten att kunna ha en mindre taqueria i saluhallen och sedan en mexikansk fine dining-restaurang.
– Sedan vi startade butiken har det varit väldigt känslofullt. Många besökare är så glada och snälla och berättar hur de saknat ett riktigt autentiskt mexikanskt tacoställe. Så vi är väldigt glada över att nu kunna få öppna vår egen restaurang. Det är en barndomsdröm, säger Gonzalo Granados.
Gå till toppen