Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Uppsving för Malmös närodlade grönsakskassar

Rädisor från Vintrie eller majrovor från Jägersro? Malmö har på kort tid fått flera aktörer som säljer kassar med närodlade grönsaker. Under coronakrisen förlorar stadsodlarna restaurangleveranser – men försäljningen till privatpersoner blomstrar.
– Det har fullkomligt exploderat. Vi tredubblade våra ordrar över en natt i princip, säger Maria Richardsson på Mylla.

Saba Nazarian är ansvarig för odlingarna på Botildenborg. Han har plockat huvudsallad som ska ner i veckans grönsakskassar.Bild: Lars Brundin
En strid ström av volontärer rör sig med nyskördade grönsaker in i huset, en bit bort lägger några andra ut nät över rädisorna och ur högtalarna strömmar kubansk musik. Det är full fart på Botildenborgs odlingar. Veckans grönsakskassar ska skördas, packas och levereras innan dagen är slut.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen