Annons

Annons

Annons

Malmö

Uppsving för Malmös närodlade grönsakskassar

Rädisor från Vintrie eller majrovor från Jägersro? Malmö har på kort tid fått flera aktörer som säljer kassar med närodlade grönsaker. Under coronakrisen förlorar stadsodlarna restaurangleveranser – men försäljningen till privatpersoner blomstrar.

– Det har fullkomligt exploderat. Vi tredubblade våra ordrar över en natt i princip, säger Maria Richardsson på Mylla.

Text

Saba Nazarian är ansvarig för odlingarna på Botildenborg. Han har plockat huvudsallad som ska ner i veckans grönsakskassar.

Bild: Lars Brundin

Annons

En strid ström av volontärer rör sig med nyskördade grönsaker in i huset, en bit bort lägger några andra ut nät över rädisorna och ur högtalarna strömmar kubansk musik. Det är full fart på Botildenborgs odlingar. Veckans grönsakskassar ska skördas, packas och levereras innan dagen är slut.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Alla nyheter på sydsvenskan.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan