Annons

Annons

Malmö

Uppsving för Malmös närodlade grönsakskassar

Rädisor från Vintrie eller majrovor från Jägersro? Malmö har på kort tid fått flera aktörer som säljer kassar med närodlade grönsaker. Under coronakrisen förlorar stadsodlarna restaurangleveranser – men försäljningen till privatpersoner blomstrar.

– Det har fullkomligt exploderat. Vi tredubblade våra ordrar över en natt i princip, säger Maria Richardsson på Mylla.

Saba Nazarian är ansvarig för odlingarna på Botildenborg. Han har plockat huvudsallad som ska ner i veckans grönsakskassar.

Bild: Lars Brundin

Annons

En strid ström av volontärer rör sig med nyskördade grönsaker in i huset, en bit bort lägger några andra ut nät över rädisorna och ur högtalarna strömmar kubansk musik. Det är full fart på Botildenborgs odlingar. Veckans grönsakskassar ska skördas, packas och levereras innan dagen är slut.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy