Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Debattinlägg: ”Medan grupper långt ut till höger hoppfullt talar om ett ’raskrig’ gör Trump ingenting för att dämpa deras entusiasm. Tvärtom.”

Om USA:s väljare tänker rationellt i november är det svårt att föreställa sig att de röstar kvar en oborstad vit mobbare i Vita huset för ytterligare fyra år. Men rädsla är förnuftets värsta fiende, skriver författaren Ian Buruma.

USA kan i år stå inför en lika lång och het sommar som under rasoroligheternas 1968. I centrum står en oborstad och okänslig president, skriver Ian Buruma.Bild: Patrick Semansky
Detta är ett debattinlägg. Skribenterna svarar för åsikterna.
Kan USA stå inför en repris av sommaren 1968? Även då betraktade världen bilder av hur en folklig vrede kokade över i Amerika när huvudsakligen afroamerikanska stadskärnor fattade eld och unga människor blev föremål för tårgas, stormningsattacker och ofta brutalt våld från polis och nationalgarde.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen