Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Rekordmånga bostadsrätter till salu

Utbudet av bostadsrätter är nu uppe på en ny rekordnivå. Konsekvensen kan nu bli ytterligare prispress, bedömer bostadssajten Hemnets analytiker Erik Holmberg.

Utbudet av bostadsrätter ökar. Arkivbild.Bild: Fredrik Sandberg/TT
Förra veckan var utbudet i riket upp elva procent jämfört med samma vecka föregående år.
– Det är den högsta noterade veckosiffran sedan så långt tillbaka som vi har data, det vill säga 2014, säger Erik Holmberg till TT.
Siffran är enligt Holmberg anmärkningsvärd, men bakomliggande orsaker är en trögare marknad där lägenheterna är ute en längre tid. Dessutom har det under de senaste veckorna publicerats ovanligt många nya annonser.
Antalet nya bostadsrättsannonser var nu upp 28 procent, jämfört med samma vecka föregående år, vilket enligt Erik Holmberg kan ge konsekvenser för priserna om efterfrågan inte kommer tillbaka.
På tisdagsmorgonen publiceras samtidigt ny månadsstatistik över priserna. I april föll bostadsrättspriserna med en procent på riksnivå med största prisminskningen i Malmöområdet.
Gå till toppen