Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Svedalas matglädje synlig i nomineringar till White Guide Junior

Kommunen kammar hem två av tio nomineringar till Årets Pep Skola.

Smak och näring bedöms i Årets Pep Skola, men också måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, hållbarhet och hur man aktivt jobbar med fysisk aktivitet.Bild: Albin Brönmark
White Guide Junior är en tävling som årligen testar den offentliga gastronomin och i år råder ingen hejd på nomineringarna i Svedala kommun.
Även i kategorin Årets Måltidschef får Svedala en nominering genom måltidschef Lina Jönsson, David Gustavsson, Aggarpsskolan, är nominerad till Årets Skolkock och Helena Moldenhawer, Klöverstugans förskola är nominerad till Årets Förskolekock.
Förra året skapades en ny kategori i samarbete med Generation Pep inom ramen för White Guide Junior som kallas för Årets Pep Skola. I den premieras skolor som arbetar aktivt med fysisk aktivitet och serverar goda, näringsriktiga måltider. Med hjälp av jury bedömer de smak och näring, men också måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorn, kommunala satsningar, hållbarhet och andra parametrar som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för eleverna.
Bland nomineringarna för 2020 finns både Aggarpsskolan och Klöverstugans förskola.
Övriga nominerade är Bockstensskolan, Varberg, British Junior, Eskilstuna, Bäckaskolan F-6, Gnosjö, Kårsta skola, Vallentuna, Parkskolan, Teckomatorp, Runbackaskolan, Sollentuna, Strandängsskolan, Båstad och Västerstrandsskolan, Karlstad.
Bland de nominerade för Årets Måltidschef finns Lina Jönsson. David Gustavsson, Aggarpsskolan, är nominerad till Årets Skolkock och Helena Moldenhawer, Klöverstugans förskola är nominerad till Årets Förskolekock.
2019 var Aggarpsskolan nominerad i kategorin Årets Klimatkök och i Årets skolkock.
Totalt är drygt 250 förskolor, skolor och seniorboenden testade under det senaste året.
White Guide Junior avgörs den 15 september 2020.
Gå till toppen