Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Anklagad för dubbelmord – kräver skadestånd

Kriminaltekniker på plats i Arlöv efter mordet på ett äldre par i oktober. Arkivbild.Bild: Johan Nilsson/TT
Misstankarna mot den äldre man som suttit häktad som misstänkt för dubbelmordet i Arlöv utanför Malmö är avskrivna och i dagsläget finns ingen misstänkt, uppger åklagare Lars Morand.
– Vi har ingen frihetsberövad. Vi försöker titta på alternativa personer och alternativa spår, nu är vi tillbaka på det här bredare jobbet igen i och med att den här misstanken är avskriven, säger åklagaren till TT.
Den i dag 77-årige mannen var bekant med en man och en kvinna som dödades i sitt hem mellan två hemtjänstbesök den 6 oktober förra året.
Han häktades som misstänkt för mord i början av november och släpptes ur häkte i februari, men då sade åklagaren att han var fortsatt misstänkt. Mannen har via sin advokat Jesper Montan vänt sig till Justitiekanslern och begärt skadestånd.
– Han vill ha en ekonomisk ersättning eftersom han har varit felaktigt frihetsberövad, säger Jesper Montan till TT.
Advokaten har inte preciserat något belopp men anser att skadeståndet bör vara högre än normalt på grund av att hans klient varit misstänkt för ett så allvarligt brott som dubbelmord.
Gå till toppen