Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dif om Danielson: ”Ska nog sluta drömma”

Djurgården vill förstärka med en mittback inför premiären av fotbollsallsvenskan. Men fansen kan nog glömma fjolårets guldhjälte Marcus Danielson, trots att han fortsätter att träna med klubben. – Jag tror att vi ska sluta drömma om det, säger tränaren Kim Bergstrand.

Kinaproffset Marcus Danielson har tränat med Djurgården den senaste tiden, här för två veckor sedan, men ser inte ut att vara aktuell för en utlåning till sin tidigare klubb. Arkivbild.Bild: Anders Wiklund/TT
Danielson fanns på nytt med på Kaknäs när Djurgårdens herrar på tisdagen tränade inför helgens allsvenska premiär borta mot Sirius. 31-åringen har tränat med laget den senaste tiden i väntar på att den kinesiska ligan ska återupptas. Det finns inga tydliga besked om när fotbollen startar om i Kina, men tanken är att Danielson ska återvända till sin klubb Dalian så fort klartecken ges. Någon utlåning till Dif verkar trots allt inte aktuell just nu.
– Vi räknar inte med Marcus i vår verksamhet som det ser ut nu. Och utifrån den information som jag har så är han med oss och tränar, men det är inte mer än så, säger Djurgårdens tränare Kim Bergstrand.
Just Danielsons position är dock lite av en akilleshäl för Djurgården. Truppen innehåller bara tre utpräglade mittbackar – Jacob Une Larsson, Erik Berg och Alexander Abrahamsson – och de två sistnämnda har nyss kommit tillbaka från långa skadeuppehåll.
– Om alla är friska så är det okej. Men det finns en historik av att de inte är det. Så det finns ett hål där och vi får se om vi täpper till det innan vi drar i gång säsongen, och annars får vi lösa det allt eftersom, säger Kim Bergstrand.
Marcus Danielson var en av Djurgårdens stora stjärnor under guldsäsongen i fjol. I februari kom dock ett erbjudande som inte gick att tacka nej till och Danielson flyttade till Dalian i en jätteaffär, det har talats om en prislapp på 50 miljoner kronor.
TT: Danielson hade varit en hygglig fjärde mittback att få in nu?
– Det hade varit rätt bra, ja, säger Kim Bergstrand.
– Men tyvärr, jag tror att vi ska sluta drömma om det.
Gå till toppen