Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Petersson: Objektivt är det fråga om förtal

Efter tre år som förundersökningsledare lägger Krister Petersson ned utredningen av Palmemordet – och pekar ut en misstänkt gärningsman. Här berättar han för TT om vad som skulle kunna ligga bakom mordet, och hur fokus hamnade på Stig Engström, ”Skandiamannen”.

Förundersökningsledaren Krister Petersson lägger ner Palmeutredningen.Bild: Polisen
– Vi startade med att gå igenom personerna på brottsplatsen och kontrollera deras uppgifter en gång till, och då är det en person vars uppgifter är svåra att kontrollera. De stämmer inte överens med vad någon person har berättat i övrigt. När dessutom den här promemorian dök upp, som visar hur polisen avfärdar Stig Engström på felaktiga grunder, så var det en förklaring till att han varit helt ointressant i utredningen. Jag har inte en sådan övertro på mig själv att jag tror att jag är den enda som sett Stig Engström, utan förklaringen till att han blev ointressant i utredningen var ju att man bortförde honom. Och bland 10 000 andra personer kom han långt ner på att göra-listan, säger Krister Petersson.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen