Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

NHL-stjärnans kritik: ”Vill vara försiktiga”

NHL-ishockeyn har tagit ytterligare ett steg mot en återstart efter coronakrisen genom att offentliggöra den 10 juli som ett datum då träningslägren kan börja. Men mycket återstår fortfarande att lösa och offentliggörandet möts av kritik från Chicagostjärnan Patrick Kane.

Patrick Kane, till vänster, är kritisk mot att NHL gått ut med datum för starten av träningsläger innan spelarna röstat om saken. Arkivbild.Bild: Nam Y. Huh/AP/TT
NHL och spelarfacket NHLPA gick i torsdags ut med 10 juli som ett startdatum för de 24 slutspelslagens träningsläger. Något som Patrick Kane reagerade mot.
– NHL går ut med datum och allt möjligt och som spelare tar vi ett steg tillbaka och säger ”varför går man ut med datum när vi inte är överens om något ännu?”. Vi vill bara vara försiktiga, säger Kane till Chicago Sun-Times.
Det spelarna hittills har gått med på är fas 2 i återstartsplanen där lagens träningsanläggningar öppnat under veckan och där träning är tillåten i små grupper. Fas 3 (träningsläger) och fas 4 (matchspel) har spelarna inte röstat om ännu.
NHL-experter ser offentliggörandet som en planeringsdel för de svenska och utländska stjärnor som spenderat tiden i sina hemländer under coronakrisen och ska resa tillbaka. NHL skriver att 10 juli är ”under förutsättning att de medicinska och säkerhetsmässiga bestämmelserna medger detta och att parterna är överens om en återstart”.
Om tidsplanen kan hållas innebär det att slutspelet förmodligen kan starta i slutet av juli eller början av augusti.
De 24 slutspelslagen ska delas upp på två spelorter där slutspelet ska avgöras. Tio städer har sökt värdskapet, men beslutet om detta tas senare.
Gå till toppen