Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Stjärnvärvningen ser likheter med sensationslaget

Torn gjorde klart med spelmotorn Rebin Assad med bara några få dagar kvar till seriepremiären. Nyförvärvet ser en möjlighet att göra en ny sensationsresa med sitt nya lag.

Rebin Asaad i Varbergs tröja under förra säsongen.Bild: KRISTER ANDERSSON
Ett på försäsongen nederlagstippat Varberg spelade i höstas upp sig i allsvenskan med Rebin Asaad på mittfältet. I år ingår 25-åringen inte i hallänningarnas allsvenska trupp. Istället ska han vara en nyckelspelare i Ettanlaget Torn.
Tillsammans med Dardan Mustafa, Noor Zadran och Granit Stagova så ska Rebin Asaad spetsa till offensiven.
– Även om jag skrev på sent så har jag tränat med klubben några månader och jag har verkligen gillat det som jag har sett. Sedan tror jag att säsongen kan gå lite hur som helst med tanke på allt kring corona, säger han.
Erfarenheten från den senaste säsongen har gjort att han värderar ”underdogkänslan” högt.
– Få eller ingen trodde på Varberg förra säsongen. Vi var den lilla klubben, precis som Torn är, och kraften som finns i sådana lag ska man inte underskatta.
I år liksom i fjor tror Rebin Asaad att starten på säsongen blir avgörande. Matcherna kommer tätt och han tror det blir extra viktigt att hitta flytet.
– Vi spelade bra i inledningen på förra säsongen, men vi hade också lite flyt med oss under den perioden. Jag skulle vilja säga att det till slut var resultaten på våren som gjorde att vi gick upp. Ska vi som en mindre klubb vara med och kriga i toppen är man helt beroende av en bra start.
Från allsvenskt spel med Halmstad och Hammarby till Torn i division blir ett steg ner för Rebin Asaad, som parallellt läser till mjukvaruutvecklare på högskolan. Samtidigt vet han att vägarna i fotbollsvärlden sällan är helt logiska.
För tio år sedan spelade Rebins bror Nazad som proffs i polska ligalaget Lodz. Som mittfältskollega hade han en 20-årig brasse som hade svårt att sticka ut. Efter en säsong tillsammans flyttade båda hem. Nazad för att spela småklubbsfotboll och läsa till läkare i Sverige. Brassen Paulinho för att få en osannolik vändning på karriären. När Nazad närmade sig slutet på sin läkarutbildning hade Paulinho avverkat klubbar som Corintians och Tottenham för att skriva kontrakt med Barcelona.
– Det är otroligt hur deras beslut kunde leda dem till helt olika världar. Att ha rätt flyt och ta bollen vid rätt tillfälle är en väldigt viktig faktor för karriären. Jag tror inte ens Paulinho själv kunde se den resan som han skulle göra när han flyttade tillbaka till Brasilien. Men både Paulinho och min bror tog ett beslut och körde stenhårt efter det och jag tycker att det löste sig väldigt bra för båda.
Som ung fanns drömmar om landslag och stora europeiska storlag för Rebin Asaad. Nu gäller en säsong i taget.
– Jag hoppas på ett starkt år för både mig och Torn. Kör man på och presterar bra kan allt hända – det har man ju sett.
Fakta

Torns IF

Tränare: Richard Ringhov.

Nyförvärv: Rebin Asaad, Varberg, Dardan Mustafa, Åtvidaberg, Granit Stagova, Landskrona, Noor Zadran, IFK Malmö, Eddie Tran, Kristianstad, Beck Dane Wallgård, Eslöv, Viktor Sköld, IFK Malmö, Elias Lindell, Lidköping.

Fakta

Premiäromgången i Ettan Södra

Söndagen den 14 juni

14.00

Lunds BK–Qviding

Eskilsminne–Lindome

15.00

Torns IF–Assyriska Turabdin

Tvååker–Karlskrona

Skövde AIK-Utsikten

16.00

Linköping City–Trollhättan

Oskarshamn–Landskrona Bois

17.00

IFK Värnamo–Motala

Läs också Ettan live 15.00: Se Torns IF–Assyriska Turabdin IK här
Läs också Ettan live: Se Lunds BK–Qviding FIF här 14.00
Gå till toppen